Hagyományos Gyümölcsös Program

Egyesületünk részt vesz a 2012-ben indult „Fenntartható Dél-Borsod” program Hagyományos gyümölcsös projektjében, amelynek elsődleges célja a hagyományos és helyi tájfajta gyümölcsfák a hozzájuk kapcsolódó népi tudás felkutatása, és megőrzése.

Közösségi gazdálkodás mintaprogram

Biodiverzitás növelésre építő közösségi gazdálkodás elindítása Dél-Borsodban címmel indítottunk új programot, a Svájci-Magyar Civil alap támogatásával. Blogunkban hírt kaphattok az aktuális programokról, eseményekről, lehetőségekről. Tartsatok velünk akár aktív résztvevőként, alkalmi önkéntesként, vagy csupán olvasóként!

Magház civil kezdeményezés

Többet szeretnél megtudni a tájfajtákról?

A MAGHÁZ tagjai olyan magánszemélyek, akik szabad-elvirágzású régi fajták vagy tájfajták (szántóföldi, zöldség-, dísz-, gyógynövény vagy gyümölcs) szaporítóanyagait használják, tartják fenn, és ezeket (és a hozzájuk fűződő tudást) egymással megosztják.

Helyi temékek népszerűsítése

Bár a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás pályázata által támogatott helyi termék felmérés lezárult, a helyi termelők és termékek népszerűsítése továbbra is folyik.