Helyi termék felmérés a dél-borsodi régióban

A Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrást programjának támogatásával elindítottunk egy olyan folyamatot a Dél-Borsodi régióban, amelynek célja a helyi termékek népszerűsítése, a tudatos vásárlás kialakítása és elmélyítése, a háztáji gazdálkodás fejlesztése, összességében a vidék tudatosságának és önfenntartó erejének növelése és egy környezettudatosabb társadalom kialakítása. E folyamat első lépéseként megkérdeztük a lakosságot, felnőtt fogyasztókat és gyerekeket egyaránt, valamint a helyi kereskedelmi egységeket, valamint a közétkeztetés résztvevőit a helyi termékekhez való hozzáállásukról. A felmérést a régió 18 településén végeztük el: Mezőkövesden, Tardon, Mezőkeresztesen, Mezőnagymihályon, Mezőnyárádon, Tiszatarjánban, Tiszakesziben, Mezőcsáton, Gelejen, Igriciben, Ároktőn, Tiszadorogmán, Tiszabábolnán, Tiszavalkon, Négyesen, Borsodivánkán, Egerlövőn és Szentistvánon.

Bővebben...

Ökobanzáj

Ökobanzáj néven közösségi filmklubot indítottunk, amelynek célja, hogy továbbgondoljuk a fenntarthatóság, természetvédelem témájában levetített filmeket, megvitassuk, hogy MI, hétköznapi emberek mit tehettünk annak érdekében, hogy olyan világot teremtsünk magunk köré, amiben az unokáink is szívesen élnek.

Bővebben...